Kolumbijka u Zagorju: Imam najbolje susjede na svijetu!

VanessaVanessa Alexandra Quintero Morales je Kolumbijka koja se zaljubila u Hrvata i zbog ljubavi doselila u Zagreb. Željna daljnjeg obrazovanja upisala je diplomski studij MBA program iz Managementa na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Tijekom studija odlučila se za razmjenu i jedan semestar provela studirajući na Nagoya University of Commerce and Business.

Boraveći u hrvatskoj Vanessa se upoznala s ugodnim mirisom lavande, biljkom koja ju je oduševila, a koju do svog dolaska ovamo nikada nije vidjela. Kako kaže Vanessa, poznata im je samo kao miris iz sredstava za čišćenje. Stoga se nakon diplome na ZŠEM-u odlučila nešto učiniti da zemlja u Zagorju koja pripada baki i djedu njezina dečka ne propada. Vanessa je započela s uzgojem lavande. Plan joj je čisto, ručno rađeno ulje domaće lavande plasirati u inozemstvo, pa tako i u Kolumbiju.

ZŠEM je prepoznao intelektualni kapital i podržao ideje studentice te njezinu uspješnu priču podijelio s redakcijom Večernjeg lista koju možete pročitati ovdje.  

Autorica: Marija Oblaković