5 savjeta za naše brucoše

Donosimo pet korisnih savjeta za brucoše koji pomažu u lakšem koračanju kroz studentske dane na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Ostanite u kontaktu sa svojim SPOT mentorom

Ako imate bezbroj pitanja o studiranju na ZŠEM-u, a nemate priliku da vam se na njih odgovori – za vas su tu SPOT mentori. Oni vam nisu dodijeljeni samo za Dan orijentacije, već vam stoje na raspolaganju tijekom sve četiri godine studija. „Tko pita, taj ne skita“.

Organizirajte svoje dragocjeno vrijeme za učenje

Prelazak iz srednje škole, koja iziskuje kontinuirano učenje, na fakultet u pravilu rezultira opuštanjem. Bitno je planirati i organizirati vrijeme za učenje. Odrediti svoje mjesto za učenje, bitna je stavka u pripremi toga čina. Osim mjesta, potrebno je odrediti i dan te vrijeme koje vama najviše odgovara za učenje. Jednom kada se uhvatiti ritam te  stvori navika za učenje, gradivo se upija „ko od šale“.

Kolokvirajte kolegije

Jedna od mogućnosti koju ZŠEM pruža je i polaganje kolegija putem kolokvija. Olakšate si život i preskočite teške i iscrpne ispite!

Održavajte dobre odnose s kolegama na faksu danas, a sutra poslovnim partnerima

Ne samo da će vam početak studiranja biti lakši ako se upoznate sa što više osoba na fakultetu te s njima stvarate dobre odnose već ćete i razvijati poznanstva koja će vam možda danas sutra biti od velike važnosti u poslovnom globaliziranom svijetu.

Sudjelujte u što više studentskih aktivnosti

Ako vam studentski život te vaše studentske obveze to dopuštaju, uključite se u što više aktivnosti na ZŠEM-u. Hoće li to biti Studentski zbor, NEXT, Marketinški klub Ideja, IT klub, Novinarski klub-SixSigma, Studentski financijski i investicijski klub, odluka je na vama. Sudjelovanje na ovakvim aktivnostima pruža nova iskustva za daljnje napredovanje. Ne samo što ćete svoje slobodno vrijeme potrošiti na nešto korisno već ćete i upoznati ljude slične vama.

Autorica: Antonia Sabol